A Jack Daniel’s Amerika legrégibb lepárlóüzemében, a Tenessee állambeli Lynchburg-ben készül, ma is pontosan ugyanazzal az eljárással, 1866 óta. A Jack Daniel’s gyártásakor (a Tennessee whiskeyk többségéhez hasonlóan) érlelés előtt juharfaszénen szűrik a párlatot, amitől így a törvényi előírások szerint a bourbon-nel azonos, a gyártó szerint mégis sokkal egyedibb whiskey készül. Egy, a családja történetét kutató férfi véletlenül fedezte fel a legendás Jack Daniels amerikai whiskey receptjét egy 1853-ből származó, gyógyfűfőzetek receptjeit leíró walesi könyvben. Az 54 üzletember, Mark Evans genealógiai kutatásai során bukkant a könyvecskére, amelyet Daniel’s vezetéknevű ükanyja írt, aki afféle “füvesasszony” volt a dél-walesi Llanelliben.
Az ő veje elhagyta a kisvárost, hogy a Tennessee állambéli Lynchburgba költözzön, ahol három évvel később a Jack Daniels lepárló megépült.